postać iloczynowa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
smieja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 23 paź 2009, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrów wlkp.
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 6 razy

postać iloczynowa

Post autor: smieja »

dlaczego
\(\displaystyle{ \cos\left( 45 ^{\circ} \right+ \frac{\alpha}{2} )=\sin\left( 45 ^{\circ} \right- \frac{\alpha}{2} )}\)
z jakich wzorów to wynika ?
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

postać iloczynowa

Post autor: Afish »

\(\displaystyle{ \sin(\alpha) = \cos(90^{\circ} - \alpha)}\)
ODPOWIEDZ