dana funkcja

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
breti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 7 gru 2011, o 18:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

dana funkcja

Post autor: breti »

dana jest funkcja: \(\displaystyle{ f(x)= sinx\sin2x\sin3x}\). Wówczas:
a)Dla każdego \(\displaystyle{ x \in R}\) zachodzi \(\displaystyle{ f(x)<1}\)
B)Dla każdego \(\displaystyle{ x \in R}\) zachodzi \(\displaystyle{ f(x)< \frac{3}{4}}\)
C)Istnieje \(\displaystyle{ x \in R}\) że\(\displaystyle{ f(x)=1}\)
D)Dla każdego \(\displaystyle{ x \in R}\) zachodzi \(\displaystyle{ f(x)< \frac{ \sqrt{3} }{4}}\).
Może być kilka prawidłowych odp.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2012, o 19:52 przez breti, łącznie zmieniany 1 raz.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

dana funkcja

Post autor: anna_ »

Według mnie żadna nie jest poprawna
breti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 7 gru 2011, o 18:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

dana funkcja

Post autor: breti »

ale któraś musi być;/
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

dana funkcja

Post autor: anna_ »

Sprawdź zapis funkcji
breti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 7 gru 2011, o 18:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 40 razy

dana funkcja

Post autor: breti »

faktycznie zjadlam sinx
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

dana funkcja

Post autor: anna_ »

B)
ODPOWIEDZ