Uzasadnienie równości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kicpereniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 6 wrz 2011, o 22:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 14 razy

Uzasadnienie równości

Post autor: kicpereniek »

Witam!
Serdecznie proszę o pomoc przy następującym zadaniu:
Uzasadnij, że \(\displaystyle{ \sin11 ^{o}=\sin169 ^{o}}\)
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

Uzasadnienie równości

Post autor: aalmond »

\(\displaystyle{ \sin \alpha = sin ( 180 ^\circ - \alpha)}\)
ODPOWIEDZ