hej,
mam pytanie czy pochodną funkcji:
\(\displaystyle{ \frac{x\cdot\sin x+\cos x}{\sin x-x \cdot \cos x}}\)
jest wynik:
\(\displaystyle{ \frac{x^2 \cdot \sin^2x}{(\sin x-x \cdot \cos x)^2}}\)
?
pochodna funkcji trygonometrycznej
-
- Użytkownik
- Posty: 59
- Rejestracja: 23 lis 2009, o 20:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 1 raz
pochodna funkcji trygonometrycznej
dzięki, znalazłam błąd
-- 17 sty 2012, o 18:42 --
a jak się zabrać za ten przykład i policzyć pochodną:
\(\displaystyle{ (\sin x) ^{\tg x}\)
?-- 17 sty 2012, o 18:43 --\(\displaystyle{ x \in (0; \frac{ \pi }{2})}\)
-- 17 sty 2012, o 18:42 --
a jak się zabrać za ten przykład i policzyć pochodną:
\(\displaystyle{ (\sin x) ^{\tg x}\)
?-- 17 sty 2012, o 18:43 --\(\displaystyle{ x \in (0; \frac{ \pi }{2})}\)