Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Kuba89
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 5 lut 2007, o 18:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostr
Post
autor: Kuba89 »
Mam problem z taką nierównością(z góry dzięki za pomoc;)) :
\(\displaystyle{ \frac{\cos{2x}}{\cos{x}}}\)
Ostatnio zmieniony 5 lut 2007, o 18:51 przez
Kuba89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
soku11
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Post
autor: soku11 »
Sprobuj tak:
\(\displaystyle{ \frac{cos2x}{cosx}-\frac{cosx}{cosx} POZDRO}\)
-
Kuba89
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 5 lut 2007, o 18:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostr
Post
autor: Kuba89 »
Wielkie dzięki;)