Wykresy funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Przybysz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 396
Rejestracja: 13 sie 2010, o 22:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 3 razy

Wykresy funkcji

Post autor: Przybysz »

Narysuj wykres funkcji.
\(\displaystyle{ y=-sin (\left| x\right| - \frac{ \pi }{4} )}\)

wiem jak zrobić tylko, nie wiem jak narysowac ten moment |x| ; o

\(\displaystyle{ y=ctg(\left| x- \frac{ \pi }{3} \right| + \frac{ \pi }{6}}\)

tutaj podobnie jak w pierwszym ten sam problem

W wykresie \(\displaystyle{ \left| 2tgx-2\right|}\) najpierw go "wydłużam" potem obniżam o 2 i odbijam wartości ujemne ?
mathiu11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 382
Rejestracja: 5 sty 2010, o 18:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 50 razy

Wykresy funkcji

Post autor: mathiu11 »

page.php?p=kompendium-przeksztalcanie-wykresow-funkcji
ODPOWIEDZ