funkcja odwrotna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
krzysiekdudzik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 19 gru 2011, o 18:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

funkcja odwrotna

Post autor: krzysiekdudzik »

wyznacz funkcje odwrotna.
\(\displaystyle{ y= \frac{ 2^{x} }{3+2 ^{x} }}\)
Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, o 21:05 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie pisz zdań w LaTeX-u, albo używaj \text{}
mathiu11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 382
Rejestracja: 5 sty 2010, o 18:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 50 razy

funkcja odwrotna

Post autor: mathiu11 »

\(\displaystyle{ y ^{-1}(x) = \log _{2} \frac{-3}{x-1}}\)

Zastanawia mnie tylko czy na całej dziedzinie jest odwracalna, ale wydaje się w porządku.
ODPOWIEDZ