mnożenie sinusów i cosinusów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ab19911
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 9 sty 2012, o 10:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: cjdnemfn
Podziękował: 1 raz

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: ab19911 »

Proszę o prawidłowe wymnożenie bo już sama nie wiem jak to zrobić

\(\displaystyle{ 5 \sin x \cdot \cos x}\)
Ostatnio zmieniony 9 sty 2012, o 22:39 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: anna_ »

Podaj dokładne polecenie.
ab19911
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 9 sty 2012, o 10:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: cjdnemfn
Podziękował: 1 raz

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: ab19911 »

Chodzi o to że potrzebuję tego mnożenia do wyliczenia wyznacznika macierzy
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ 5 \sin x \cdot \cos x= \frac{5}{2} \cdot 2 \sin x \cdot \cos x= \frac{5}{2} \sin{2x}}\)

O to chodzi?
ab19911
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 9 sty 2012, o 10:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: cjdnemfn
Podziękował: 1 raz

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: ab19911 »

chyba nie do końca. jakbyś mogła zerknąc na ten wyznacznik byłabym wdzięczna :
280292.htm#p4854430
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

mnożenie sinusów i cosinusów

Post autor: anna_ »

Niestety macierze i wyznaczniki to nie moje hobby.
ODPOWIEDZ