funkcja sin

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
magdaGDANSK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 18 wrz 2011, o 12:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdansk
Podziękował: 3 razy

funkcja sin

Post autor: magdaGDANSK »

Mam pytanie czy ma ktos jakies "narzedzie komputerowe" aby narysowac wykres takiej funkcji,

\(\displaystyle{ V1= 141\sqrt{2x}\sin120 \pi t}\)
\(\displaystyle{ V2= 28\sqrt{2x}\sin360 \pi t}\)
\(\displaystyle{ V3= 14\sqrt{2x}\sin600 \pi t}\)

albo moze ktos wie jak mozna domowym sposobem taka funkcje wyznaczyc
Pozdrawiam
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

funkcja sin

Post autor: piasek101 »

magdaGDANSK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 18 wrz 2011, o 12:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdansk
Podziękował: 3 razy

funkcja sin

Post autor: magdaGDANSK »

i wszystko na temat
dziekuje piasek101
izycze wszystkim Wesolych Swiat
Awatar użytkownika
Mariusz1234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 6 kwie 2010, o 15:29
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 32 razy

funkcja sin

Post autor: Mariusz1234 »

wolframalpha to dobra rzecz. Polecam również

Kod: Zaznacz cały

http://www.padowan.dk/graph/
Można czytelnie rysować wykresy, tworzyć relacje, punkty i wiele wiele innych. Jest dokumentacja pełna po ENG na stronie.
ODPOWIEDZ