Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
xoyox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 9 wrz 2011, o 13:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ZT
Podziękował: 36 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: xoyox »

Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \frac{4}{cos ^{2}3x+4 } =2- \frac{5}{cos ^{2}3x+5}}\)
Awatar użytkownika
kropka+
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4389
Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 787 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: kropka+ »

Zrób podstawienie \(\displaystyle{ m= \cos ^{2} 3x}\) - dostaniesz równanie kwadratowe.
ODPOWIEDZ