Doszedłem do tego etapu
\(\displaystyle{ \frac{\cos ^{2}x}{\cos ^{2}x - \sin ^{2}x}=1}\)
Prosiłbym o wskazówki jak to wykończyć
Rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 3568
- Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 910 razy
Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \frac{\cos ^{2}x}{\cos ^{2}x - \sin ^{2}x}=1\\
\frac{1- \sin ^{2}x}{\cos ^{2}x - \sin ^{2}x}=1\\
\cos^2x=1\\
x=k\pi,\ k\in Z}\)
\frac{1- \sin ^{2}x}{\cos ^{2}x - \sin ^{2}x}=1\\
\cos^2x=1\\
x=k\pi,\ k\in Z}\)