a) \(\displaystyle{ \left| \sqrt{3}\tg \left( \frac{x}{3} \right) \right|=1}\)
b) \(\displaystyle{ \tg ^{2}x-3=0}\)
prosze o napisanie krok po kroku rozwiazania bo nie wiem o co chodzi
Równania trygonometryczne:
Równania trygonometryczne:
Ostatnio zmieniony 1 gru 2011, o 21:13 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Niepotrzebnie tylko wykonałeś więcej pracy, osiągając gorszy efekt, i jaki w tym sens?
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Niepotrzebnie tylko wykonałeś więcej pracy, osiągając gorszy efekt, i jaki w tym sens?
-
- Moderator
- Posty: 10365
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 1271 razy
Równania trygonometryczne:
Pełne rozwiązania krok po kroku - mój podpis.
W przeciwnym wypadku pomoc będzie inaczej wyglądać.
a) rozdziel wartość bezwzględną na dwa przypadki;
b) zastosuj wzór na różnicę kwadratów.
W przeciwnym wypadku pomoc będzie inaczej wyglądać.
a) rozdziel wartość bezwzględną na dwa przypadki;
b) zastosuj wzór na różnicę kwadratów.