Wyrażenia doprowadź do najprostszej psotaci.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Pankos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 16 lut 2010, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska/Płock
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 1 raz

Wyrażenia doprowadź do najprostszej psotaci.

Post autor: Pankos »

\(\displaystyle{ \left( 1 + \sin \alpha \right) \left( 1 - \sin \alpha \right) =}\)

\(\displaystyle{ \sin ^ {2}\alpha \cdot \cos \alpha + \cos ^ {3}\alpha =}\)

\(\displaystyle{ \frac{ \sin ^ {2}\alpha }{1 - \cos \alpha} =}\)

\(\displaystyle{ \frac{ \cos ^ {2}\alpha}{1 + \sin \alpha} =}\)

\(\displaystyle{ 1 + \tg ^ {2} \alpha =}\)

\(\displaystyle{ \left( \sin \alpha + \cos \alpha \right) ^{2} + \left( \sin \alpha + \cos \alpha \right) ^{2} =}\)
Ostatnio zmieniony 1 gru 2011, o 17:50 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
krantox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 27 lis 2011, o 18:57
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 8 razy

Wyrażenia doprowadź do najprostszej psotaci.

Post autor: krantox »

Wszystko opiera się na wzorach skroconego mnozenia i jedynce trygonometrycznej.
ODPOWIEDZ