wartość arc sin

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
17inferno

wartość arc sin

Post autor: 17inferno »

jak obliczyć wartość \(\displaystyle{ \arcsin \ x = 1}\) , bo dla \(\displaystyle{ \sin \ x = 1}\) , \(\displaystyle{ x= \frac{ \pi }{2}}\)
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

wartość arc sin

Post autor: florek177 »

coś masz źle zapisane - chyba ? --> \(\displaystyle{ x = sin(1) = 0,84}\)
17inferno

wartość arc sin

Post autor: 17inferno »

ja mam wyliczyc z tego x, ktorego \(\displaystyle{ \arcsin \ x = 1}\)
ODPOWIEDZ