równianie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
karnix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 72
Rejestracja: 24 mar 2009, o 14:26
Płeć: Mężczyzna

równianie trygonometryczne

Post autor: karnix »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego równania \(\displaystyle{ \sin ^ {48}x+ \cos ^ {48}x=1}\)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, o 17:46 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1931
Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 145 razy
Pomógł: 320 razy

równianie trygonometryczne

Post autor: kalwi »

przyjmij że

\(\displaystyle{ \sin^{48}x=y \wedge \cos^{48}x= \sqrt{1-y^{2}}}\)
ODPOWIEDZ