naszkicuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
katarinka1201
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 3 sty 2010, o 12:56
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy

naszkicuj wykres funkcji

Post autor: katarinka1201 »

Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{2} (\sin{x} + \cos{x})= ........ = 2\sin{\left(x+ \frac{ \pi }{4} \right)}}\)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, o 21:12 przez tometomek91, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: W tagach [latex] umieszczaj tylko wyrażenia matematyczne.
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

naszkicuj wykres funkcji

Post autor: Afish »

W czym problem? Odpowiednio przesuń sinusa i przemnóż przez \(\displaystyle{ 2}\).
ODPOWIEDZ