Ciężki przykład z cyklometryczej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
666dzieciak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 8 paź 2009, o 19:50
Płeć: Kobieta

Ciężki przykład z cyklometryczej

Post autor: 666dzieciak »

mam do rozwiazania takie coś, i nie wiem jak sie za to zabrać.

\(\displaystyle{ \arcsin \left(\log _{ \frac{1}{2} } x \right) < \frac{ \pi }{2}}\)
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, o 14:21 przez scyth, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
BettyBoo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5356
Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 1381 razy

Ciężki przykład z cyklometryczej

Post autor: BettyBoo »

Skorzystaj z tego, że \(\displaystyle{ \arcsin}\) jest funkcją rosnącą. Nie zapomnij tez o założeniach.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ