mam zadanie ale nie wiem jak narysować
\(\displaystyle{ f(x)=\left\{\begin{array}{l}cos x dla x\in \\4x^{2}-\pi^{2} dla x (-\infty;-\frac{1}{2}\pi)\cup(\frac{1}{2}\pi;\infty)\end{array}}\)
funkcja trygonometryczna
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 18 wrz 2006, o 18:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ...
- Podziękował: 16 razy
- Pomógł: 1 raz
- Andrzejmm
- Użytkownik
- Posty: 187
- Rejestracja: 19 lis 2006, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 58 razy
- Pomógł: 13 razy
funkcja trygonometryczna
Rysujesz parabolę o miejscach zerowych w \(\displaystyle{ \frac{\pi}{2}\,\frac{-\pi}{2}}\) dla określonego dla niej przedziału a potem cos x tak samo. Pamiętaj że dla paraboli kółka mają być otwarte w pi i -pi drugich.
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 18 wrz 2006, o 18:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ...
- Podziękował: 16 razy
- Pomógł: 1 raz