Wyznaczyć obraz i przeciwobraz funkcji tg i ctg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
impreza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 26 sty 2009, o 14:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy

Wyznaczyć obraz i przeciwobraz funkcji tg i ctg

Post autor: impreza »

Wyznaczyć obraz \(\displaystyle{ f(A)}\) i przeciwobraz \(\displaystyle{ f^{-1}(B)}\), gdzie:

\(\displaystyle{ f(x)= g x, A= left[ frac{pi}{4};pi
ight] , B= left[ 1;sqrt{3}
ight)}\)


\(\displaystyle{ f(x)=\ctg x, A= \left( \frac{\pi}{6};\frac{\pi}{3} \right) , B=(1;+\infty)}\)

Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 8 lis 2011, o 14:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ