Nierówność z sinusem i kosinusem

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
piotrek.21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 3 lip 2009, o 14:55
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy

Nierówność z sinusem i kosinusem

Post autor: piotrek.21 »

Jak rozwiązać tą nierówność ?
\(\displaystyle{ \sin x - \sqrt{3} \cos x > 1}\)
Ostatnio zmieniony 7 lis 2011, o 22:21 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Nierówność z sinusem i kosinusem

Post autor: piasek101 »

Na początek podzielić stronami przez 2.
ODPOWIEDZ