\(\displaystyle{ \ctg \left( \tg ^{-1} \frac{x}{ \sqrt{2} } \right)}\)
doszlam do tego momentu:
\(\displaystyle{ \tg \alpha \frac{x}{ \sqrt{2} } \\
\tg \alpha \frac{x \sqrt{2} }{2}}\)
i niestety nie wiem do dalej?
wartosc odwrotna tg od ctg
-
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
wartosc odwrotna tg od ctg
\(\displaystyle{ \ctg \left( \tg ^{-1} \frac{x}{ \sqrt{2} } \right) = \frac{1}{\tg \left( \tg ^{-1} \frac{x}{ \sqrt{2} } \right)}}\)