Oblicz- wzory redukcyjne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pini
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: 8 paź 2011, o 00:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 223 razy
Pomógł: 1 raz

Oblicz- wzory redukcyjne

Post autor: pini »

Wynik nie zgadza się z odp. \(\displaystyle{ \cos (-1110)=-\cos (3 \cdot 360+30)=-\cos 30= \frac{- \sqrt{3} }{2}}\).

Pozdrawiam.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Oblicz- wzory redukcyjne

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \cos{(-\alpha)}=\cos\alpha}\)
pini
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 347
Rejestracja: 8 paź 2011, o 00:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 223 razy
Pomógł: 1 raz

Oblicz- wzory redukcyjne

Post autor: pini »

Dzięki.
ODPOWIEDZ