Narysuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
aneczka21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 1 lis 2011, o 16:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdańsk

Narysuj wykres funkcji

Post autor: aneczka21 »

Muszę narysować dwa wykresy funkcji i nie bardzo wiem jak
\(\displaystyle{ y=\left| \sin x + \cos x \right|\\y=2-3 \sin ^ {2}x}\)
Ostatnio zmieniony 1 lis 2011, o 19:07 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: Chromosom »

1. skorzystaj ze wzoru na sumę funkcji trygonometrycznych
2. \(\displaystyle{ \cos(2x)=1-2\sin^2x}\)
ODPOWIEDZ