Wartości INV

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Brzeszczot_1204
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 6 sty 2011, o 13:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pomorskie

Wartości INV

Post autor: Brzeszczot_1204 »

Jak obliczyć, na czym

np
\(\displaystyle{ inv(0,023866)}\)
na stopnie
i mając stopnie na wartości po przecinku
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, o 18:21 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
chris_f
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2727
Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 945 razy

Wartości INV

Post autor: chris_f »

Kalkulatorem naukowym, kalkulatorem z Windowsa po przełączeniu go na widok naukowy, w arkuszu kalkulacyjnym, jednym z tysięcy programów od bezpłatnych do kosztujących tysiące złotych lub bez żadnych urządzeń korzystając z zależności \(\displaystyle{ \varphi=\frac{\pi}{180^\circ}\alpha}\), gdzie \(\displaystyle{ \varphi}\) to kąt podany w mierze łukowej, \(\displaystyle{ \alpha}\) - kąt w stopniach, no a \(\displaystyle{ \pi}\) to.... \(\displaystyle{ \pi=3,1415926535897932384626433832795...}\).
Brzeszczot_1204
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 6 sty 2011, o 13:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pomorskie

Wartości INV

Post autor: Brzeszczot_1204 »

mam casio fx-991ES
jak to na nim zrobić?

albo jak zrobic funkcje w exelu?
ODPOWIEDZ