rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
xoyox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 9 wrz 2011, o 13:55
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ZT
Podziękował: 36 razy

rozwiąż równanie

Post autor: xoyox »

\(\displaystyle{ \frac{4}{\cos ^{2} 3x+4} =2- \frac{5}{\cos ^{2}3x+5 } \\ \\
\text { gdzie }x \in \langle 0, \pi \rangle}\)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2011, o 17:35 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 i 2.9 Instrukcji LaTeX-a.
chris_f
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2727
Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 945 razy

rozwiąż równanie

Post autor: chris_f »

Na początek podstaw \(\displaystyle{ \cos^23x=t}\)
ODPOWIEDZ