Rozwiaż nierówność trygonometryczną

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
the moon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 8 paź 2004, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 5 razy

Rozwiaż nierówność trygonometryczną

Post autor: the moon »

Rozwiąż nierówność:

\(\displaystyle{ \sin x + \cos x \le 1}\),

Prawidłowa odpowiedź to \(\displaystyle{ x\in}\)
no nie wiem mi tak nigdy nie wyszło. Czy może ktoś to sprawdzić; z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2017, o 20:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

Rozwiaż nierówność trygonometryczną

Post autor: Undre »

ODPOWIEDZ