Narysuj wykres funkcji cosinus

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ewelka-6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 140
Rejestracja: 14 lut 2009, o 21:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 25 razy

Narysuj wykres funkcji cosinus

Post autor: ewelka-6 »

Narysuj wykres funkcji
\(\displaystyle{ f(x)=\cos(3x-3 \pi)}\)
Ostatnio zmieniony 21 paź 2011, o 20:44 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

Narysuj wykres funkcji cosinus

Post autor: kamil13151 »

\(\displaystyle{ f(x)= \cos(3x-3 \pi)= \cos(3x- \pi)= - \cos (3x)}\)
ODPOWIEDZ