Wykres funkcji złożonej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
KiR
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 17 paź 2011, o 10:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Wykres funkcji złożonej

Post autor: KiR »

Witam, mam problem z narysowaniem wykresu funkcji dla \(\displaystyle{ y=\arcsin (\cos x)}\). Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, o 13:23 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

Wykres funkcji złożonej

Post autor: aalmond »

\(\displaystyle{ \cos x = \sin \left ( x + \frac{\pi}{2} \right )}\)
ODPOWIEDZ