najmniejsza wartość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
darek20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 874
Rejestracja: 4 paź 2010, o 08:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wszedzie
Podziękował: 248 razy
Pomógł: 10 razy

najmniejsza wartość

Post autor: darek20 »

Znaleźć najmniejszą wartość wyrazenia \(\displaystyle{ \frac{x^{6} \cos ^ {3}x-4x^{4} \cos ^ {2}x+8x^{2} \cos x +3}{x^{4} \cos ^ {2}x+2x^{2} \cos x +1}}\) dla \(\displaystyle{ x in left[ 0,frac{pi}{2}
ight)}\)
Ostatnio zmieniony 1 paź 2011, o 22:28 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

najmniejsza wartość

Post autor: bartek118 »

Podstawienie \(\displaystyle{ t=x^{2}\cos x}\)
ODPOWIEDZ