Witajcie. Muszę obliczyć y=f(x) mając dane takie równania:
\(\displaystyle{ x =8 \cos ^ 2 \left( \frac{\pi}{6}t \right) +2 \\
y=-8 \sin ^ 2 \left( \frac{\pi}{6}t \right) -7}\)
Obliczyłem to jednak osoba sprawdzająca zadanie powiedziała, że sposób jest zły i mam tu wykorzystać jedynkę trygonometryczną. Nie jestem jednak do końca pewien jak.
Równanie z wykorzystaniem jedynki trygonometrycznej
Równanie z wykorzystaniem jedynki trygonometrycznej
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, o 16:49 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .