proszę o pomoc przy tym zadaniu
czy równość \(\displaystyle{ 4 \cdot \sin \alpha \cos \alpha \cos2 \alpha =\sin5 \alpha}\)
jest prawdziwa dla
\(\displaystyle{ \alpha =20\\
\alpha =30}\)
równanie z trygonometrii
równanie z trygonometrii
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, o 10:36 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- Justka
- Użytkownik
- Posty: 1680
- Rejestracja: 25 sty 2007, o 12:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 579 razy
równanie z trygonometrii
Wsk. \(\displaystyle{ 2 \sin x \cos x = \sin 2x}\), wykorzystaj to do przekształcenia lewej strony równiania
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, o 12:28 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a.