Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Alebaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 3 sty 2011, o 22:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: sosnowa

Rozwiąż równanie

Post autor: Alebaa »

Rozwiąż równanie

\(\displaystyle{ \tg 110 ^{\circ} \cdot \tg 200^{\circ} - 2\cos 2x = 0}\)
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2011, o 21:26 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a. Symbol stopnia to ^{\circ}
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ \tg(90+20)=? \\
\tg(180+20)=?}\)
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2011, o 21:26 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-a.
ODPOWIEDZ