\(\displaystyle{ \frac{1 + \sin 2 x}{ \cos 2 x} = \frac{1 + \tg x }{1 - \tg x }}\)
wiem, że powinienem skorzystać najpierw z wzorów na \(\displaystyle{ \sin 2 x \text{ i } \cos 2 x}\), ale dalej za nic nie mogę doprowadzić do tej postaci po prawej stronie...
Sprawdź tożsamość
-
- Użytkownik
- Posty: 135
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 09:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: xaswq
- Podziękował: 60 razy
Sprawdź tożsamość
Ostatnio zmieniony 6 sie 2011, o 12:02 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 instrukcji LaTeX-u. I radzę nieco kulturalniej
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 instrukcji LaTeX-u. I radzę nieco kulturalniej
-
- Użytkownik
- Posty: 135
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 09:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: xaswq
- Podziękował: 60 razy
Sprawdź tożsamość
po prawej stronie dochodzę do postaci \(\displaystyle{ \frac{\cos x + \sin x}{\cos x - \sin x}}\) i też dalej nie wiem co mogę z tym zrobić...