Do wypełniania odnośnie dziedziny i zbioru wartości.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
hahahahaha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 18 cze 2011, o 15:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 1 raz

Do wypełniania odnośnie dziedziny i zbioru wartości.

Post autor: hahahahaha »

1) Dana jest funkcja \(\displaystyle{ y=-\cos{ \left( \frac{x}{2} \right) }-2}\).

Dziedziną tej funkcji jest a) .................., zbiorem wartości: b)........................, a okresem zasadniczym: c)......................... .

2) Dana jest funkcja \(\displaystyle{ y=3 \cos x -1}\) .

Dziedziną tej funkcji jest a) ................. , zbiorem wartości: b)......................., a okresem zasadniczym: c)..................... .

3) Dana jest funkcja \(\displaystyle{ y=3 \sin ( 4x)-1}\) .

Dziedziną tej funkcji jest a) .................. , zbiorem wartości: b)...................., a okresem zasadniczym: c)....................... .
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, o 15:12 przez ares41, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 instrukcji LaTeX'a
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Do wypełniania odnośnie dziedziny i zbioru wartości.

Post autor: ares41 »

I jaki jest tutaj problem? Podaj swoje odpowiedzi, a my sprawdzimy czy są one poprawne.
ODPOWIEDZ