Rozwiąż równanie: \(\displaystyle{ \tg{ \left( 2x- \frac{ \pi }{8} \right) }=1}\).
Nie ma tutaj podanego przedziału, więc nie wiem jak zapisać, że się to powtarza.
Proszę o pomoc.
Rozwiąż równanie.
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 18 cze 2011, o 15:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Tarnów
- Podziękował: 1 raz
Rozwiąż równanie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, o 15:06 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 instrukcji LaTeX'a
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę zapoznać się z pkt. 2.7 instrukcji LaTeX'a
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Rozwiąż równanie.
podstawienie
\(\displaystyle{ t=2x- \frac{ \pi }{8}}\)
\(\displaystyle{ t=2x- \frac{ \pi }{8}}\)
Skorzystaj z okresowości tangensa.hahahahaha pisze: Nie ma tutaj podanego przedziału, więc nie wiem jak zapisać, że się to powtarza