rozwiąż nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
diakestes
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 10 lis 2006, o 12:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 14 razy

rozwiąż nierówność

Post autor: diakestes »

Czy może to ktoś dokończyć?

\(\displaystyle{ sin x+cos x}\)
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

rozwiąż nierówność

Post autor: greey10 »

to jest rownowazne z \(\displaystyle{ \cos{x}\sin{x}(\cos{x}-\sin{x})}\)
diakestes
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 10 lis 2006, o 12:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 14 razy

rozwiąż nierówność

Post autor: diakestes »

Właśnie mi o to chodziło, bo nie wiedziałem czy mogę sobie na to pozwolić.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

rozwiąż nierówność

Post autor: Lady Tilly »

Możesz to też w taki sposób zapisać:
\(\displaystyle{ sinx+\frac{cos^{2}x-1}{cosx}}\)
ODPOWIEDZ