rownanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kitka16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2 lis 2009, o 18:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: las

rownanie trygonometryczne

Post autor: kitka16 »

oblicz rownanie
\(\displaystyle{ \tg(2x) \cdot \tg(4x)=1}\)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2011, o 18:41 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości - symbol mnożenia to "\cdot".
Awatar użytkownika
zidan3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 694
Rejestracja: 9 kwie 2011, o 10:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lbn
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 112 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: zidan3 »

\(\displaystyle{ \tg4x= \frac{2\tg2x}{1-\tg ^{2} 2x}}\)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2011, o 18:35 przez zidan3, łącznie zmieniany 1 raz.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: piasek101 »

Nie wiem czy taka jest ta zależność.

Co do zadania :
dziedzina i

\(\displaystyle{ tg(4x)=\frac{2tg(2x)}{1-tg^2(2x)}}\)
kitka16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2 lis 2009, o 18:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: las

rownanie trygonometryczne

Post autor: kitka16 »

i co dalej
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: Inkwizytor »

Podstaw do swego równania, uprość zapis i zobaczysz
ODPOWIEDZ