jak narysować krzywą \(\displaystyle{ y=4\sin\varphi}\) ?
bardzo proszę o pomoc , ponieważ nie mogę tego nigdzie znaleźć
zeby uniknac zbednych pytan osob odpowiadajacych w temacie - wydzielono stad niepotrzebne posty, w ktorych napisano:
Chromosom pisze:napisz co jest stala, co zmienna, i w jakim ukladzie wspolrzednych te krzywa trzeba narysowac
loooki92 pisze:tylko to jest podane w zadaniu:(
ogólnie robimy analize, to jest zadanie z egzaminu. pierwszy raz coś takiego widzę
Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, o 22:04 przez Chromosom, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Rysujesz wykres funkcji \(\displaystyle{ y= \sin \varphi}\) (taki sam jak \(\displaystyle{ \sin x}\) ), a następnie 4-krotnie go powiększasz (rozciągasz w górę i w dół). Mam nadzieję że nie jest jakoś skrycie trudne
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, o 18:19 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex][/latex].