Witajcie,
mam problem z którym nie mogę sobie poradzic ani za bardzo nie wiem jak to opisać, żeby znaleść w necie.
Najpierw może przykład na liczbach.
Jest sobie np \(\displaystyle{ sin_{ \alpha }=36}\) to jak to obliczyć alfa ? ( chodzi mu tutaj nei o odczytywanie z kalkulatorów itp tylko krok po kroku jak to zrobić )
a konkretniej mówiąc chodzi mi o samo to przekształcenie
że mam przykładowo \(\displaystyle{ sin_{ \alpha }= \frac{t}{g}}\) załóżmy (potrzebne mi to do zadań z fizyki)
albo \(\displaystyle{ sin_{ \alpha }= a}\)
i chcę to zapisać w postaci \(\displaystyle{ \alpha =}\) jakoś to przekształcić... a nie podawać gotowy wynik
tak samo jakbym miał cos, tg, ctg....