a) 1+sinα
b) sin�α-sin�β
c) 1-tg�α
sprowdz do postaci iloczynowej
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
sprowdz do postaci iloczynowej
b)
\(\displaystyle{ sin^{2}\alpha-sin^{2}\beta=(sin\alpha-sin\beta)(sin\alpha+sin\beta)=4sin\frac{\alpha-\beta}{2}cos\frac{\alpha+\beta}{2}sin\frac{\alpha+\beta}{2}cos\frac{\alpha-\beta}{2}}\)
\(\displaystyle{ sin^{2}\alpha-sin^{2}\beta=(sin\alpha-sin\beta)(sin\alpha+sin\beta)=4sin\frac{\alpha-\beta}{2}cos\frac{\alpha+\beta}{2}sin\frac{\alpha+\beta}{2}cos\frac{\alpha-\beta}{2}}\)
- kolanko
- Użytkownik
- Posty: 1905
- Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łańcut
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 172 razy
sprowdz do postaci iloczynowej
Chcialem sie zapytac po co zakladasz 2 tematy o identycznych zadaniach ??
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=25549
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=25549
sprowdz do postaci iloczynowej
jak widac przynioslo to skutek jesli chodzi o odpowiedzi bo w poprzednim poscie nie dostalme odp na to pytanie