suma i roznica fuknji trygon.
suma i roznica fuknji trygon.
wiedzac ze \(\displaystyle{ sin( \alpha + \beta )= \frac{ \sqrt{3} }{2} , sin( \alpha - \beta )= \frac{1}{2}}\)oraz\(\displaystyle{ \alpha + \beta , \alpha - \beta}\) sa katami ostrymi, oblicz \(\displaystyle{ sin2 \alpha}\) oraz \(\displaystyle{ cos2 \beta}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
suma i roznica fuknji trygon.
podpowiedz ile musi wynosic ( w stopniach)
\(\displaystyle{ \alpha + \beta}\)
oraz
\(\displaystyle{ \alpha - \beta}\)
i uklad rownan
\(\displaystyle{ \alpha + \beta}\)
oraz
\(\displaystyle{ \alpha - \beta}\)
i uklad rownan
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
suma i roznica fuknji trygon.
sushi pisze:podpowiedz ile musi wynosic ( w stopniach)
\(\displaystyle{ \alpha + \beta}\)
oraz
\(\displaystyle{ \alpha - \beta}\)
i uklad rownan
wiec juz wiesz jak ma wygladac uklad rownan