Suma ciągu geometrycznego
- Mr_Green
- Użytkownik
- Posty: 232
- Rejestracja: 29 maja 2010, o 20:18
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 5 razy
Suma ciągu geometrycznego
Cześć, \(\displaystyle{ 1- \sin t + \sin ^ {2}t-\ldots +(-1)^{n} \cdot \sin ^ {n}t+...}\) I mam podane w treści zadania, że jest to suma ciągu geometrycznego nieskończonego zbieżnego. Jak się za to zabrać? Ile jest sposobów rozwiązania? Pozdro
Ostatnio zmieniony 5 cze 2011, o 19:22 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Sinus to \sin.
Powód: Poprawa wiadomości. Sinus to \sin.