Sprawdzenie tożsamości - trygonometria
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 3 lis 2010, o 20:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 5 razy
Sprawdzenie tożsamości - trygonometria
\(\displaystyle{ \frac{tg^2 \alpha -sin^2 \alpha }{ctg^2 \alpha -cos^2 \alpha }=tg^6 \alpha}\) sprawdź tożsamość
- alfgordon
- Użytkownik
- Posty: 2176
- Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 379 razy
Sprawdzenie tożsamości - trygonometria
\(\displaystyle{ \tg \alpha =\frac{\sin \alpha }{\cos \alpha }}\)
\(\displaystyle{ \cot \alpha = \frac{\cos \alpha }{\sin \alpha }}\)
\(\displaystyle{ \cot \alpha = \frac{\cos \alpha }{\sin \alpha }}\)