Narysować wykresy funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rynek16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 maja 2011, o 14:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: O-ka

Narysować wykresy funkcji

Post autor: rynek16 »

Mniej więcej wiem jak to zrobić ale chce się upewnić bo jutro mam kartkówkę proszę o szybką pomoc
\(\displaystyle{ y=2\frac{ \sin x }{ \cos x } \\
y=\left| \cos 2 x\right|}\)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 20:34 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Narysować wykresy funkcji

Post autor: piasek101 »

1) dziedzina i zauważyć co wychodzi z dzielenia

2) rysujesz taki bez kresek i wszystko co pod osią x-sów przekładasz (symetrycznie) nad nią.
rynek16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 maja 2011, o 14:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: O-ka

Narysować wykresy funkcji

Post autor: rynek16 »

a możesz pokazać w jaki sposób to się robi?
miodzio1988

Narysować wykresy funkcji

Post autor: miodzio1988 »

Kolega Ci napisał co robić. Jaki masz problem> ?
ODPOWIEDZ