kąty 90 i więcej stopni
-
- Użytkownik
- Posty: 77
- Rejestracja: 7 maja 2011, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: W-wa
- Pomógł: 2 razy
kąty 90 i więcej stopni
\(\displaystyle{ \sin \alpha = \frac{y}{\sqrt{x^{2} + y^{2}}}}\) ? i tak dalej wg. tych wzorów? z czego to wynika? jaka jest zależność mdzy alfa a kątem miedzy r i a, z kt. to wynika? obrazek: ... 0808175620
- smigol
- Użytkownik
- Posty: 3454
- Rejestracja: 20 paź 2007, o 23:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 89 razy
- Pomógł: 353 razy
kąty 90 i więcej stopni
Przepraszam, po prostu nie jestem zbyt lotny.Al93 pisze:Tak, ale to się można domyśleć
Możesz się domyślić, że to jest definicja funkcji trygonometrycznej za pomocą kąta skierowanego + twierdzenie Pitagorasa.
-
- Użytkownik
- Posty: 77
- Rejestracja: 7 maja 2011, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: W-wa
- Pomógł: 2 razy
kąty 90 i więcej stopni
hah dobra już nie bdę udawał mundrali. BTW to wiedziałem i chodziło mi o co innego ale już i tamto wiem.