Dowód trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
stuart clark
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 21 sty 2011, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 3 razy

Dowód trygonometryczne

Post autor: stuart clark »

Udowodnić, że \(\displaystyle{ \tg \left(\frac{3\pi}{11}\right)+4 \sin \left( \frac{2\pi}{11}\right) = \sqrt{11} \left}\)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, o 09:59 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ