tozsamosc tryg zd 3

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
miki114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 10 maja 2011, o 21:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1 raz

tozsamosc tryg zd 3

Post autor: miki114 »

\(\displaystyle{ \frac{1- \sin x }{ \cos x } +\frac{ \cos x }{1-\sin x }= \frac{2}{ \cos x}}\)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, o 22:24 przez xanowron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
Awatar użytkownika
alfgordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2176
Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 379 razy

tozsamosc tryg zd 3

Post autor: alfgordon »

\(\displaystyle{ \frac{1- \sin x }{ \cos x } +\frac{ \cos x }{1- \sin x }= \frac{2}{ \cos x}}\)

lewą stronę do wspólnego mianownika
ODPOWIEDZ