Narysuj fukncje tryfonometryczne, przkeształcenie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
neevron1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 16 sty 2011, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL

Narysuj fukncje tryfonometryczne, przkeształcenie

Post autor: neevron1 »

\(\displaystyle{ f(x)= cos ^{2} x - sin x \left|sinx \right|
f(x)= cos ^{2} \frac{1}{2}x}\)
Awatar użytkownika
zidan3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 694
Rejestracja: 9 kwie 2011, o 10:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lbn
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 112 razy

Narysuj fukncje tryfonometryczne, przkeształcenie

Post autor: zidan3 »

Zauwaz, ze:
\(\displaystyle{ \begin{cases} f(x)=\cos ^{2}x-\sin ^{2}x \wedge \sin x \ge 0\\ f(x)=\cos ^{2}x+\sin ^{2}x \wedge \sin x<0 \end{cases}}\)

wiec:
\(\displaystyle{ \begin{cases} f(x)=\cos2x \wedge \sin x \ge 0 \\ f(x)=1 \wedge \sin x<0 \end{cases}}\)
neevron1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 16 sty 2011, o 13:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PL

Narysuj fukncje tryfonometryczne, przkeształcenie

Post autor: neevron1 »

ok dzieki, a to drugie?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Narysuj fukncje tryfonometryczne, przkeształcenie

Post autor: piasek101 »

Np

\(\displaystyle{ f(x)=\frac{cosx+1}{2}}\)
ODPOWIEDZ