Określ dziedzinę równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bliznieta07129
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 436
Rejestracja: 19 lut 2011, o 10:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Określ dziedzinę równania

Post autor: bliznieta07129 »

Określ dziedzinę równania \(\displaystyle{ \frac{cosx}{1+cosx} \cdot \frac{sin2x}{1+cos2x}=tg \frac{x}{2}}\) , a następnie sprawdź, czy jest ono tożsamością trygonometryczną.
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

Określ dziedzinę równania

Post autor: kamil13151 »

Z czym masz problem? Mianownik różny od zera.
ODPOWIEDZ