Rozwiąż układ równań

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
niuniu_2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 16 maja 2010, o 17:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poland

Rozwiąż układ równań

Post autor: niuniu_2 »

Dany jest układ równań \(\displaystyle{ \begin{cases} (\sin \alpha-1)x + y=1 \\ -2 \sin \alpha \cdot x +(2\sin \alpha +1)y=\sin \alpha \end{cases}}\)
a) Rozwiąż ten układ przyjmując \(\displaystyle{ \alpha \in <0;2 \pi >}\)
b) Dla jakich \(\displaystyle{ \alpha \in <0;2 \pi >}\) rozwiązaniem tego układu jest para liczb ujemnych?
Awatar użytkownika
fon_nojman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1599
Rejestracja: 13 cze 2009, o 22:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 68 razy
Pomógł: 255 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: fon_nojman »

Rozwiązujesz układ dwóch równań liniowych z dwoma zmiennymi \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y.}\)
ODPOWIEDZ